Qigong & Feng Shui professionals
trainers | masters

 

Awareness through movement with Ilse Vanbrabant


Ilse Vanbrabant, is met haar nuchtere “down to earth” en tegelijk spirituele benadering
de ontwerpster en Master van “Awareness through movement"
Een unieke en verfrissende methode met als doel je wakker te schudden in een staat van pure aanwezigheid.
In haar werk met zowel individuen als groepen ondersteunt ze prachtig de staat van aanwezigheid, volledig gericht op het voelen.

Ze heeft een groot vermogen om mensen terug te brengen naar het huidige moment, waar je de vreugde van het leven kan voelen, naar een plaats waar alle inzichten plaatsvinden.

Ilse...
Ik groeide op met kruiden en homeopathie, het zelfgenezend vermogen van het lichaam werd me van kinds af meegegeven.
Mijn grootmoeder en "leermeesteres" noemde het handen-energie – ze genas zichzelf met haar eigen handen – tot haar 92ste leefde ze in verbinding met haar lichaam en werd ze nooit in een ziekenhuis opgenomen.

Op mijn 28ste werd ik gediagnostiseerd met de ziekte van crohn waarvan ik herstelde dankzij  het vertrouwen in het zelfgenezend vermogen, een proces van geduld en luisteren naar mijn lichaam.
Toen ik mezelf in 2015 ging verdiepen in de Oosterse leer van Feng Shui om mijn activiteit als interieur ontwerpster meer diepgang te geven kwam ik via die weg in contact met Qigong.
In 2018 was de stap snel gezet en wisselde ik mijn drukke en stressvolle business job in voor een Qigong opleiding en integreerde deze meteen in mijn dagelijkse leven. De opleiding was vooral gericht op krijgskunst toepassingen.
Ik nam de belangrijkste informatie mee en kwam erachter dat er nog veel meer was en bleef me verdiepen in andere Qigong toepassingen, het is een oneindig proces wat nooit stopt!
Het idee ontstond om de combinatie van Feng Shui en Qigong consequent te  gaan toepassen... waardoor er een grote innerlijke kracht ontstond.
Door dagelijks Qigong te beoefenen verdween de angst om weer opnieuw ziek te worden.
Hoewel mijn lichaam genezen was besefte ik nu dat de angst om weer ziek te worden mij weerhield van diepgang en vooruitgang.

Dit Qigong healing proces veranderde mijn hele leven.
Ik begreep niet waarom ik nooit eerder Qigong had ontdekt, waarom er zo weinig mensen zijn die het kennen...vanuit dat gevoel ontstond het idee om een eigen academie te starten, niet uitsluitend met krijgskunst toepassingen, maar Qigong voor iedereen.

In mijn trainingen ligt de focus op "in je kracht staan" en het "zelfgenezend vermogen" een groot scala bewegingen en vormen die allemaal ontstaan vanuit de essentiële basis houding

In 2020 verhuisde ik van België naar Spanje en ontwierp een unieke opleiding, dat was meteen het begin van een succesverhaal met "online opleidingen, trainingen en retraites" in de bergen van Andalusië.

 

Gratis proefles


Op maandag avond om 19.00 kan je kennis maken met Ilse Vanbrabant en gratis aan een Qigong training deelnemen.


aanvraag zoom link

 
 
1Wat is Qigong?
Chi Kung zoals de oude schrijfwijze (spreek uit als “tsjie koeng) betekent letterlijk ‘vaardigheid met energie’. Dit is een meer dan 7000 jaar oude Chinese discipline die leert hoe houdingen en bewegingen invloed hebben op de energiedoorstroming in het lichaam en zodoende op onze algemene gezondheid.
2Wat is Feng Shui?
Feng shui (spreek uit als “feng sjweej”) FENG (wind) ontvangen – SHUI (water) vangen Het is een meer dan 3000 jaar oude Chinese filosofie die ons leert hoe onze omgeving voor een groot deel 1/3 invloed heeft op onze gezondheid en ons gelukkig voelen.
3Zijn er ook video opnames?
Om de privacy van iedere deelnemer te garanderen zijn er nooit opnames. Dat maakt dat iedereen vrijuit kan spreken en vragen stellen, alsof we samen in dezelfde ruimte trainen. Door samen online te trainen, en geen filmpje te volgen, ervaar je een zeer fijn groepsgevoel. Doordat de oefeningen vaak herhaald worden heb je geen begeleidende video nodig, je leert namelijk met je lichaam en het lichaam slaat die informatie op.
4Wanneer kan ik aansluiten?
Je kan op elk moment aansluiten. Voor de theorie lessen kan je aansluiten in maart of in september.